top of page

Finaste rostningen

FÖR EN GENUIN ITALIENSK  

kaffeupplevelse!

 

DET BÄSTA FRÅN DEN ITALIENSKA KAFFEKULTUREN

 

Riktigt gott kaffe är något som många förknippar med Italien. Morgonens första krämiga Cappucino eller en krafitg och fyllig espresso efter middagen. Vi ville ta fram två rostningar av högsta kvalité. Vi har valt att sammarbeta med Jolly Caffé i Florens. Ett litet familjeföretag som efter snart 60 år drivs av tredje generationen. Jolly Caffé är ett av få kafferosterier i Italien som fortfarande rostar varje bönsort för sig innan de gör blandningen, vilket resulterar i ett rundare, godare och fylligare kaffe. Ett mycket kostsam och tidsödande process, men ni kommer märka skillnaden i smaken!

2
IMG_0894
3
1
4

TOSCANO

Toscanarost

 

Extra fint bryggkaffefrån Toscana

 

Ett fylligt och runt bryggkaffe som hantverksmässigt rostats i Florens, Toscana efter högsta standard med en blandning av 100% rena, obehandlade, utvalda och malda kaffebönor från centralamerika med hög procent tvättade Arabicabönor.

 

Detta malda bryggkaffe ger ett fylligt, mörkt och armotatiskt bryggkaffe med låg beska och syrliget och en rund, jämn och elegant eftersmak. Ett kaffe som lyfter dina sinnen och för tankarna till Toscana!

TOSCANO

Espressokaffe

 

Mörkrostade hela bönor för Espresso

 

Extra fyllig rostning för en äkta Italiensk espressoupplevelse. Hela bönor som hantverksmässigt rostats i Florens Toscana. Blandning av 100% rena, obehandlade, utvalda kaffebönor från centralamerika, med hög procent tvättade Arabicabönor som ger ett fylligt, aromatiskt och kraftigt kaffe med låg beska och syrlighet och en härlig rund eftersmak. Precis om på de bästa kaffebarerna i Toscana!

VÅRA PRODUKTER GÅR ATT KÖPA HOS UTVALDA ÅTERFÖRSÄLJARE OCH ÄVEN DIREKT

GENOM OSS, HÖR AV DIG VIA MAIL OM DU VILL BESTÄLLA!

Riktig espresso blir bäst i

riktiga kaffemaskiner! 

En kopp espresso är det perfekta sättet

att avsluta en måltid! 

Jollycaffè roster på det traditionella

sättet i små satser

JOLLY CAFFÈ OCH POGGIO ALL'OLMO

 

Jolly Caffè ligger i Florens och är ett litet familjeföretag i tredje generationen. Med största hantverksskicklighet, småskalighet och långa samarbeten med sina kaffebönsleverantörer har Jolly Caffè skapat sig ett namn som ett av de allra främsta kaffersoterierna i Italien. Som en av de grundande medlemmarna i  Istituto Nazionale Espresso Italiano har de varit med och satt standarden för hur en äkta italiensk espresso bör smaka. 

 

Genom att bara arbeta med de bästa kaffebönsleverantörerna och odlarna kan Jolly garantera en jämn och bra kvalitet. Rostning sker enligt tratitionella metoder i små satser och varje bönsort rostas separat innan blandingen görs. detta resulterar i att alla bönor rostas till rätt grad. I princip alla andra större kafferosterier blandar ihop alla bönor innan man gör en gemensam rostning på ett medelvärde vilket ett ojämt resultat och går igenom i smaken. 

 

Vi på Poggio letade efter ett kafferosteri som delade vår syn på kvalitet och produktion, och framförallt ett rosteri som gjorde ett kaffe vi tyckte väldigt mycket om att dricka! Under 2014 har vi diskuterat, provat och kommit fram till två kaffeblandingar som vi är övertygade om att kommer att tycka om och ta till era hjärtan. 

 

John Werich på Poggio all'Olmo har även under hösten utbildat sig till kaffeavsmakare och är certifierad kaffeavsmakare vid Istituto Nazionale Espresso Italiano. 

 

bottom of page