top of page

Vår

TOSCANSKA 

kulle!

VÅR TOSCANSKA KULLE 

 

Poggio all'Olmo är en gård i hjärtat av Toscana i närheten av den lilla byn San Pancrazio i den vackra Ambradalen. Högt uppe på kullen med milsvid utsikt över Toscanas böljande kullar, vingårdar och olivlundar ligger stenhuset. Ett klassiskt Leopoldinahus från 1600-talet. 

ROMERSKA ANOR

 

Gårdsnamnet Poggio all'Olmo betyder kullen med almarna och har romerska anor, vilket kan förklaras av att en av de stora romerska vägarna, via Francigena, mot Rom passerade i närheten. 

IMG_0861.jpg

Utsikt över Chiantikullarna och trädgården 

Vi tar gärna emot grupper för besök! 

Gården ligger nära byn San Pancrazio

Poggio all'Olmos ägare, familjen Werich

SVENSKA ÄGARE SEDAN 2010

 

Sedan 2010 ägs Poggio all'Olmo av den svenska familjen Werich som nu håller på att rusta upp gården och dess marker. Ett steg i denna process är att höja kvalitén på olivoljeproduktionen som skett här i århundraden. Familjen driver även Palazzo Tiglio - residens och gourmetrestaurang i byn San Pancrazio

 

0I0A6254
IMG_3253
IMG_2875
IMG_1083
IMG_1156
0I0A6244
IMG_0533
0I0A694011
IMG_9354_small
IMG_2733
John_poggio_18
IMG_2891
IMG_0527
0I0A6512
IMG_0861

TRAKTEN KRING POGGIO 

 

Poggio all'Olmo ligger i ett område som kallas Colli d'Ambra, kullarna som omger dalgången kring Ambrafloden, en biflod till Arno. Området är rikt på kultur, historia och sköna naturupplevelser. Här finns talrika lämnigar från etruskisk och romersk tid. 

 

I området kring San Pancrazio finns även många intressanta medeltida kyrkor, torn och borgar att besöka. Under medeltid och renässans var bygden gränstrakter mellan de mäktiga stadsstaterna Florens och Siena och bittra strider har skett på många håll i trakten.

 

Några av sevärdheterna runt gården är det fantastiska medetltidsslottet Gargonza och det facinerande 1200-talstornet Torre di Galatrona med sin tillhörande kyrka. I kyrkan finns en fantastisk dopfunt och ett altare skapade av en av renässansens verkliga mästare, skulptören Andrea della Robbia. 

MATUPPLEVELSER OCH NATURPRODUKTER

 

Området är också rikt på kulinariska upplevelser. Som närmsta stad ligger Monte San Savino som är berömt för sina charkuterier och porchetta. Områderna kring gården gör utmärka Chiantiviner, och närheten till både Montalcino och Montepulcino gör vinupplevelserna många och goda! 

 

I närområdet finns även en uppsjö av charmiga och trevliga restauranger som bjuder på klassika rätter typiska för regionen. Allt från små enkla trattorior till eleganta slowfoodrestauranger. Poggio all'Olmos ägarfamilj driver även Palazzo Tiglio, gourmetrestaurang i grannbyn San Pancrazio.

 

Kullarna runt Poggio all'Olmo är täckta av skogar typiska för Toscana. Här växer främst ek, cypress och pinje och av den täta undervegetationen av ginst, ljung och andra buskväxter tillverkas tradiotionellt borstar. Området kring San Pancrazio är  ett av få ställen i Italien där traditionellt borstbinderi fortfarande utövas. Skogarna ger även goda möjligheter till svampplockning och ibland hittas det även tryffel på våra marker! Om nu inte vildsvinen hinner före! 

Poggio medverkar i "Terre d'Olio"
Videoklipp från italienska resekanalen Marco Polo

Poggio medverkar i "Terre d'Olio"

POGGIO I MEDIA 

bottom of page