top of page

Finaste olivolja

PÅ NATURENS VILLKOR

från toscanska olivlundar

 

OLIVOLJA PÅ NATURENS VILLKOR

 

På Poggio all'Olmo produceras olivolja av högsta kvalité. Det är med glädje och stolthet som vi kan erbjuda vår Olio Extra Vergine di Oliva Toscano - Qualità Superiore. Våra olivlundar ligger på nära 600 meter över havet och här uppe får olivträden bästa möjliga förutsättningar för att ge en bra skörd. Inte minst för att olivernas största fiende, Olivflugan, som gärna lägger ägg inne i frukten inte kan leva på höjder över 300 meter över havet. Följdaktligen behöver vi inte använda några syntetiska bekämpningsmedel. Våra lundar består till största delen av olivsorter typiska för Toscana som Lecchini, Frantoio och Moraiolo. Dessa ger en frisk, fräsch och lite pepprig olja.

0I0A4372
IMG_9394_small
IMG_9428_small
IMG_9415_small
Poggio_03
IMG_9354_small
Poggio_07
Poggio_09
Poggio_01
0I0A4383
IMG_9369_small
IMG_9393_small
IMG_9446_small
IMG_9467_small
Poggio_11
IMG_9520_small
Poggio_12

EXTRA JUNGFRUOLJA

 

Olivsorter

Frantoio, Lecchini och Moraiolo

 

Färg

Gulgrön och klar

 

Smak

En smakrik och fyllig olivolja

med peppriga eftertoner

 

Doft

Frisk och pepprig med ton av

sommaräng och färskt hö

 

Utmärkt till

Vår fina olivolja är en smakhöjare till alla rätter. Utmärkt att ringla över salladen, nygrillat kött eller grönsaker.

Eller att bara njuta med lite flingsalt och färskt vitt bröd!

SAGT OM VÅR OLIVOLJA
 
Läs vår fina recension i den erkända guiden "The Land of Olive Oil" 
 
Bloggen winendine.se recenserar vår 

olja och våra kryddblandningar! 

 

Allt om Mat testade vår olivolja och Poggiobladning och gav dem högsta betyg!

TIDNINGEN ALLT OM MAT GAV VÅR OLIVOLJA HÖGSTA BETYG

 

”Poggio Extra Vergine Olivolja är en smakrik olivolja från en svensk familj som har olivlundar i hjärtat av Toscana. Oliverna är handplockade och oljan buteljeras ofiltrerad. Oljan är aromatisk med fin gräsig ton och angenämt pepprig eftersmak. ”

 

VÅRA PRODUKTER GÅR ATT KÖPA HOS UTVALDA ÅTERFÖRSÄLJARE OCH ÄVEN DIREKT

GENOM OSS, HÖR AV DIG VIA MAIL OM DU VILL BESTÄLLA!

Vi skördar varsamt på tratiotionellt sätt

Årets skörd skedde sista veckan i oktober

Härligt klorofyllgrön färskpressad olivolja

ÅRET I OLIVLUNDEN

 

Att producera olivolja är en tidsödande process som innehåller många moment. Här på Poggio all'Olmo sker allt för hand. Tidigt på våren beskärs alla träden och gödslas med ekologiskt certifierad näring. Under hela sommaren klipps gräset i olivlundarna och när sedan hösten kommer är det dags för ytterligare en beskärning. Då måste alla vattenskott klippas bort så de inte stjäl näring från oliverna. 

 

Vi brukar skörda under november. När oliverna skiftar från grönt till vackert blå-svart är det dags. Då blir oljan pepprig och frisk med en doft av sommaräng och färskt hö. Familj och vänner samlas och hjälps åt i lundarna. 

 

Vi skördar på det traditionella sättet där nät läggs ut under träden och sedan krattas oliverna försiktigt ner för hand ståendes på stegar. När ett träd är klart samlar man sedan ihop näten och för över oliverna i backar för transport till oljepressen. 

 

Vi pressar på den biologiskt certifierade pressen Frantoio dell'Olivone, ett nytt och spännande projekt i vår kommun där en prototyp på en ny och bättre pressteknink tagits fram i samarbete med Florens Universitet. Oliverna pressas enligt den högsta standarden "Extra Vergine" vilket betyder att oliverna kallpressas. Oliverna med sina kärnor mals ner till en massa som sedan centrifugeras under lång tid varpå vattnet skiljs från oljan. Under centrifugeringen är det viktigt att temperaturen inte överstiger 38 grader. Däröver ändras nämligen den kemiska strukturen på oljan. Hela denna process sker inom en stängd syrefri process.

 

Den vackert klorofyllfärgade nypressade oljan filtreras direkt för att ta bort alla orenheter och fylls på rostfria tankar varifrån den buteljeras så fort som möjligt. 

 

INGA KONSTIGHETER - BARA OVANLIGT GOD OLIVOLJA!

 

Vi är väldigt stolta över vår olivolja och vi hoppas verkligen ni ska tycka om den!  

Skörden sker på traditionellt vis för hand

bottom of page